Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlevnější dotyková Nokia

16. 1. 2011

Nokia 5230

   Vezměte Nokii Tube, odstraňte pokročilejší funkce, přidejte barvy, nastavte výhodnější cenu... Nokia 5230 je nejlevnější mobil s navigací zdarma.

nokia-5230-1.jpg

 

Obliba dotykových telefonů už se rozšířila natolik, že je výrobci začínají nabízet i uživatelům, kteří nejsou ochotni investovat zbytečně vysoké částky peněz. Zatím se na tuto oblast zaměřovalo hlavně LG a Samsung, ovšem už i Nokia si všimla, že na dotykové módě by se dalo vydělat.

 

Klíčové vlastnosti:

  • smartphone s operačním systémem Symbian S60 páté edice
  • rezistivní dotykový displej s rozlišením 360 × 640 bodů
  • navigace zdarma
  • výměnný zadní kryt

Hlavní nedostatky:

  • chybí Wi-Fi
  • 2Mpx fotoaparátu chybí autofocus, nepodává dobré výsledky
  • místy nelogické ovládání v prostředí Symbianu S60 páté edice

 

Parametry produktu Nokia 5230:

Základní parametry
  • Rozměry: 111 x 51.7 x 15.5 mm
  • Hmotnost telefonu: 115 g
  • Display: 16 mil.barev
  • Rozlišení displeje: 360x640 bodů
  • SIM lock: ne
 Doplňující parametry
  • Pohotovostní doba až: 406 hod.
  • Doba hovoru až: 506 min.
  • Doba nabíjení: hod.
  • Typ akumulátoru: Li-Ion
  • Zvýšená odolnost: ne
  • SAR (na 10 g hmoty):  W/kg
  • Vestavěná anténa: ano
  • Konektor pro externí anténu: ne
  • Připojení přes kabel: ano
  • Uživatelská paměť: 70 MB internal memory
  • Paměťová karta: microSD (TransFlash)
  • Standardní operační systém: Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5
  • Podpora českých znaků: ano
  • Uživatelská nabídka: ano
  • Hlasové ovládání: ano
  Digitální fotoaparát
  • Typ fotoaparátu: integrovaný
  • Max. rozlišení fotoaparátu: 2 MPx, 1600x1200
  • Optický hledáček: ne
  • Zoom: ano
  • Vestavěný blesk: ne
  • Videokonference: ne

 

S vymýšlením Nokie 5230 si výrobce mnoho práce nedal. Jednoduše okopíroval vzhled staršího modelu 5800 XpressMusic (Tube), který byl vůbec prvním dotykovým mobilem od Nokie se Symbianem. Tento mobil najdete stále v prodeji, ale stále stojí podstatně více než novinka.

Tube podruhé

Vzhledově dokáže telefony odlišit jen málokdo. Na novějším telefonu chybí nápis XpressMusic, nenajdete tu žádnou kameru pro videohovory a 5230 má barevný kryt. Variant je k dispozici hned několik, v balení ale najdete pouze jeden jediný. Nokia Tube nabízela také stylus, 5230 už se bez něj obejde, v balení však najdete „kytarové trsátko“, kterým můžete do displeje ťukat. Z toho vyplývá, že dotykový displej je vyroben rezistivní technologií.

Shodně s 5800 zůstalo zachováno umístění paměťové a SIM karty, které se vkládají do boku telefonu. Vkládání SIMky je pohodlné, její vyjímání už poněkud krokolomnější, je potřeba vyjmout baterii. Ta má kapacitu 1 320 mAh. I když má telefon microUSB konektor, dobíjení přes něj nefunguje. Nokia 5230 ještě používá starší typ nabíječek s úzkým 2mm konektorem. Na horní straně, kde najdete otvor pro nabíječku se nachází i 3,5mm jack na sluchátka.

Telefon se ovládá hlavně přes displej, který kupodivu dosahuje stejných parametrů jako předchůdce. Tedy velikost úhlopříčky 3,2" a rozlišení 360 × 640 bodů. Nokia se rozhodla pro odporovou technologii, na ovládání se dá poznat, že od doby Tube urazila kus cesty, 5230 se mi ovládala podstatně lépe. Dotykový displej doplňuje trojice tlačítek pod displejem. Slouží klasicky pro přístup do hlavní nabídky a k příjmu či ukončení hovoru. Tuto trojici ještě doplňuje posuvné tlačítko na pravém boku, které slouží jako zámek. Hlavní klávesa dokáže svým blikáním upozorňovat na zmeškané události a hovory. Telefonu dokonce nastavíte, jak dlouho toto upozorňování má fungovat.

Dotykový Symbian s mouchami

U Nokie zatím stále zůstává zachováno pravidlo, že každý mobil s dotykovým displejem má automaticky operační systém Symbian. Jedná se o verzi Symbian 9.4 S60 5th Edition. Celý systém pohání procesor ARM s taktem 434 MHz. Nokia 5230 nabízí uživatelský prostor pro soubory pouhých 70 MB, investice do paměťové karty microSDHC tedy bude nejspíše nezbytností.

Pohotovostní displej telefonu dokáže zobrazovat údaje z kalendáře, aktuálně přehrávanou hudbu a rádio. Pokud tyto údaje nepotřebujete, můžete si zapnout panel s oblíbenými kontakty. V žádném případě nechybí klávesové zkratky, ty se ale na displej vejdou pouze čtyři a není možné přidat si další jako například na N97 Mini.

Na pohyb v nabídkách telefonů se Symbianem si musíte chvíli zvykat. Platí pravidlo, že na položky hlavní nabídky stačí ťuknout pouze jednou, v podnabídkách musíte na řádek (s výjimkou toho úplně horního) klepat vždy dvakrát. Tato nesourodost v ovládání byla dotekovému Symbianu už nesčetněkrát vyčítána, do příchodu verze Symbian^3 ale změnu očekávat nemůžeme.

Základní nabídka funkcí je podobná jako na jiných Symbianech. Každý kontakt může mít 34 základních položek, popisky se přitom dají dále upravovat. Celkové množství kontaktů není nijak omezené. Po uložení kontaktu k němu jde přiřadit speciální vyzvánění. Veškerá nastavení zvuků se jinak provádí přes profily, kterých je v telefonu celkově šest. 

K vytočení kontaktů se kromě adresáře dostanete také z hlavní obrazovky. Tam buď máte nastavené zkratky, nebo se rychle dostanete k číselníku. Při hovoru se nad displejem skrytý senzor přiblížení stará o to, abyste snad tváří omylem nezmáčkli některé ze softwarových tlačítek. Informace o všech hovorech najdete v Protokolu, který kromě klasické dělení (přijaté, volané, zmeškané) nabízí i informace o délce všech typů hovorů.

Kalendář už bych vzhledem k dotykovému ovládání uvítal větší. Do jednotlivých kolonek se při měsíčním náhledu trefuje trochu obtížněji. Zůstává ale zase dost místa, aby se ve spodní části displeje události vypisovali. K událostem můžete přidávat také popisky z poznámek. K buzení se nejsnadněji dostanete přes pohotovostní displej a ťuknutí na hodiny. Budíků se dá nastavit spousta a všechny umí opakování i buzení při vypnutém telefonu. Mnoho dalších organizačních funkcí telefon kupodivu nemá. Kalkulačka a převodník jsou obvyklou výbavou, poznámky už jsem zmiňoval.

U zpráv vás asi nejvíce bude zajímat samotný způsob psaní. Nečekejte ale nic neobvyklého, na displeji se objeví obdoba klasické mobilní klávesnice a ťukáte do softwarových tlačítek. Při psaní pomáhá slovník T9, pokud k textu připojíte nějakou přílohu, změní se zpráva na multimediální. Kromě obvyklých příloh umí Nokia přidávat ke zprávě i šablonu, vizitku či soubor.

Telefon si pochopitelně poradí i s e-mailovou komunikací. Dnes už stačí pouze zadat e-mailový účet a heslo, o zbytek se telefon postará sám. Na vás pak zbývá nastavit, jak velké e-maily se mohou načítat a na pohotovostním displeji se dá zapnout kontrola došlých zpráv.

Nejlevnější navigace

Nokia 5230 je nejlevnějším dotykovým telefonem tohoto výrobce, dá se tedy čekat, že se na některých funkcích šetřilo. Při používání jsem asi nejvíce postrádal Wi-Fi, rychlá data ale jinak telefon umí. Pod položkou internet se v nabídce skrývá nejen prohlížeč, ale také rychlejší přístup na sítě YouTube, Facebook či MySpace.

Telefon nepostrádá GPS a díky nedávnému kroku výrobce, který uvolnil zdarma používání hlasové navigace Ovi Maps, se Nokia 5230 stala nejlevnějším mobilem s plnohodnotnou navigací a jedním z nejlevnějších navigačních přístrojů na trhu vůbec. V telefonu najdeme opět klasický hudební přehrávač s knihovnou a FM rádio. Pro přehrávání videa slouží nativní Real Player, na podporu formátů DivX a Xvid byste čekali marně.

Hodně se bohužel šetřilo u fotoaparátu. Zatímco ani fotografie z třímegapixelu Nokie 5800 nebyly žádný zázrak, rozlišení 2 Mpx bez autofocusu je na dnešní dobu hodně špatné. Kvalitní fotky opravdu neočekávejte, i když máte k dispozici spoustu dalších nastavení.

 

Z funkcí, kterou jsou sice v Symbianu 5th obvyklé, ale možná vás překvapí u levného telefonu, se určitě hodí zmínit kontrolu aktuálního firmwaru a ani tentokrát se nezapomnělo na přístup do Ovi Store, kde si pod svým účtem můžete pořizovat do mobilu nové aplikace.

Hlavní výhodou telefonu je rozhodně relativně nízká cena a otevřený operační systém, na který už dnes seženete spoustu aplikací. O necelých tisíc korun dražší Nokia 5530 XpressMusic nabízí Wi-Fi a lepší fotoaparát. Konkurenční Samsung Star se zase lépe ovládá a je levnější, nenabídne ale tak dobré funkce a hlavně navigaci v ceně.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Доступные кинофильма

(Peterzew, 19. 6. 2021 4:02)

https://kino-teatr.ua/articles/chto-v-kino-premeryi-nedeli-12-18-dekabrya-4801.phtml - Распрекрасные фильмы онлайн

Найдём покупателей ваших конкурентов

(Irvinbix, 14. 6. 2021 22:29)

Добрый день, коллега!

Хотите узнать Всех контрагентов Ваших конкурентов?!
Мы вам в этом поможем. Напишите нам по контактам ниже и получите информацию о том Кто, Что, Когда и по какой Цене покупал или продавал конкурирующей компании.
Тем самым вы открываете для себя уникальную возможность сделать более выгодное предложение своим будущим контрагентам или получить лучшего Поставщика.

Наглядный пример отправим по запросу.

На эту почту отвечать не нужно.
Пишите по контактам ниже:

Email: konsaltplus24@gmail.com
Telegram: @Consalting24

P.S.: Увеличьте свои продажи за счёт информации о контрагентах ваших конкурентов!

скважина на воду цена

(Donaldpop, 14. 6. 2021 22:17)

Здравствуйте господа
Роторный и шнековый способы бурения. Их отличия.В зависимости от глубины бурения и типа почвы компания “БухтехСервис” применяет 2 способа бурения.
Роторный способ бурения. Выполняем с помощью передвижной буровой установки УРБ–2а2 на шасси ЗИЛ–131. Применяемый инструмент – шарошечные долота с широким диапазоном диаметров 75–300мм. Благодаря универсальности этого способа с легкостью разрушаются мягкие и твердые горные грунтовые слои.rotornoe-burenie
Вращательную мощность ротор направляет долотом на рабочую колонну. Для удаления разрушенной породы делают промывку через буровой насос с помощью специальных полимеров. После того, как пройдена бурением первая часть скважины, опускают первую обсадную колонну (кондуктор), чтобы перекрыть слабые неустойчивые породы и верхние водоносные горизонты, производят гидроизоляцию затрубного пространства, закачивают в него приготовленную смесь с цементом. Бурение скважины продолжается долотом меньшего диаметра внутри обсадных труб до отмеченной глубины, затем в скважину опускают следующую обсадную колонну или эксплуатационную колонну, которая будет находиться в водоносном слое.

Роторный метод обладает высокой продуктивностью и способностью обрабатывать любой тип почвы, но также и более дорогостоящий нежели шнековый.

Шнековый способ бурения популярен среди населения по причине своей простоты и доступности. Его используют в рыхлой почве и грунте средней твердости. Отличительным в технологии пробуривания шнеком является то, что отсутствует необходимость в промывке водой, так как снятие набившихся разломанных слоев почвы осуществляет шнек. Все дело в скорости обрабатывания. Но если в почве попадутся камни, использование шнека станет проблематично. Рационально использовать этот метод при строительстве скважин малой глубины в почве.

Несомненный плюс в пользу способа с применением шнека – доступная стоимость.

Технология шнекового бурения позволяет добиваться глубины бурения до 40 метров, в том числе и зимой в сильные морозы. Гораздо более глубокие скважины бурят посредством роторного способа. Он справляется с любым грунтом, в то время как шнековый способ позволяет обрабатывать только сухие и не самые твердые виды почв.

У каждого способа свои плюсы и минусы. При выборе способа бурения для своего случая нужно учитывать тип почвы в своей местности, а также климатические условия.

MY STORY

(StephenDug, 12. 6. 2021 21:07)

This is a story based off of one of my friends and I. He is my best friend in the entire world. I wouldnt trade what we have for anything.
Adam is my best friend. He is about 63 and is kind of tan considering its always cold here. Hes skinny but has a lot of muscle. He is the star player on our schools basketball and baseball teams. He is so super nice to everyone and is very smart. Hes in a lot of my classes. Hes kind of shy and quiet too.
https://www.tumblr.com/blog/view/somatognosis3987657

Gray Rock

(Leroysor, 12. 6. 2021 13:56)

I just dont understand what happened? Jax spoke to Tyler as they rode in the front of the bus on their way back to gray rock. They continued the discussion as the boys complained about not getting to see the girls and such. The whole bus ride back was noisy. As the bus pulled into the parking lot and the cadets made their way back to the dorms Jax and Tyler made their way to the armory to check in their weapons. Jax spoke as they walked I know you dont agree with all the behind the scenes stuff he motioned with his fingers as if quoting. But I also have seen how you look and act around that cadet…whats his name…max.
https://www.tumblr.com/blog/view/icnpiste7109297

Caravan of love

(Chesterref, 12. 6. 2021 8:27)

God I need a cigarette! I gasped as I collapsed, exhausted, at the top of the small mountain my team had just hiked up in the Lake District.
Youre supposed to be setting us a good example. Khalid laughed as he flopped down next to me quickly followed by his two schoolmates.
Fu…To Hell with that! I laughed, I deserve one after a walk like that.
Still laughing at me puffing and panting the boys whispered something, then Khalid turned to me and asked nervously; Do you really want a smoke?
https://www.tumblr.com/blog/view/siserary933043

Turning His Angel Into A Slut

(StephenClulp, 12. 6. 2021 3:15)

I tried so hard to remember what had gotten me here.Could it have happened that first night in the movie theatre?Could it have been when he was fucking me?Could it have been in the theatre today?These are all questions that went through my head.
The first night we went to the movies turned out to be a most memorable one.My Daddy wanted a blow job.He didnt care who was around, or if they saw, he only wanted to release and release he did.He unzipped his pants and pulled them down away from his cock then took his hand and wrapped it around the back of my neck.
https://www.tumblr.com/blog/view/quidity5190842

Bright and Early

(Georgefef, 11. 6. 2021 22:21)

Anya lay on her bed, staring at the ceiling of her moderately-sized dorm room. Her digital alarm clocks LCD display burned a crisp 4:05 AM in the darkness. In two hours and a half she would have to go to class. Her music player was still operating, singing out Pink Floyds later, more ambient sounds. In her head, she went over all the homework she had and every project due withing the next three weeks. Everything was according to schedule. She continued to stare, thinking about how she would make the most of the first weekend her roommate, Tara, was gone.
https://www.tumblr.com/blog/view/arthur324017668

10184 https://ogosex.org 10304

(Philipphess, 11. 6. 2021 18:14)

10144 https://sexlaguna-m.ru/ 10034

First gay experience

(JesusVak, 11. 6. 2021 17:05)

My dad and I had always been close in what some people would call an odd way. My mom passed away when I was 3 so dad basically raised me by himself. Growing up we did everything together. Cuddled (sometimes he would be naked) and watched sports, went to games, he would give me baths, and some other stuff. But as I got older I noticed how dad would start to look at me more and more and for longer amounts of time.
https://www.tumblr.com/blog/view/hodgepodge509388

Внимание бонусы Устранение сайтов конкурента спамные базы

(AntonVlasow, 11. 6. 2021 9:10)


С радостью приветствуем вас!
Наша фирма может предложить самые лучшие "смертельные" прогоны для веб-сайтов ваших конкурентов. Всего от 2000 руб.
- Гарантированный результат. Онлайн-сайты точно "упадут".
- Предельно возможное число негативных фитбеков.
- Собрана специальная база - выжимка самых "смертельных" площадок из 10 000 000 онлайн-ресурсов (порно, вирусные, спамные и т.д.). Действует бесперебойно.
- Прогон делаем сразу с четырех серверов.
- Непрерывный спам активационных ссылок на официальный e-mail.
- Можем растянуть сколько угодно по времени.
- Прогон с запретными ключами.
- При 2-х заказах - отличные скидки.

Стоимость 80$
Полная отчётность.
Оплата: Qiwi, Yandex.Money, Bitcoin, Visa, MasterCard...

Telgrm: @exrumer
Skype: xrumer.pro
WhatsApp: +7(977)536-08-36
маил: support@xrumer.cc

Только эти!
А тАкож Работаем со Студиями!

Seductive Spin Class

(WilliamtuT, 11. 6. 2021 3:49)

My 4 p.m. Timberlake spin class is about to start and all I can think about is the path my life has taken. I, Benjamin, a once bad-boy with a fetish for bees used to brothel hop and go to matinees alone to use only the most buttery of popcorn to relieve myself in times when my flesh light was stolen. It wasnt until I hit rock bottom half way through what I thought was flight of the bumblebees, when I realized I was masturbating to Akeelah and the Bee and tearing up along with Laurence Fishburne as Akeelah correctly spells logorrhea, when I decided to turn my life around. Trading matinees for daily spin classes, I have devoted my life to healthy eating, exercise and the LA lifestyle. Although my life is now back on track I cant help but have cravings for large breasts, dripping pussies, and holding my cock watching it blow with the force of one thousand fire hydrants – now thats some good shit.
https://www.tumblr.com/blog/view/richterscales3652134

Job Opportunity

(Charleshib, 10. 6. 2021 22:11)

This is my first story hoped you like reading it as much as I enjoyed writing it. I appreciate any compliments and/or tips. Tell me if you want me to continue this story. Thanks <3
Every day was different when working at the police station, but Carol was still taken aback by what she discovered when she walked into work. She was surprised when she walked into the main area to be greeted by the chief inspector Stan, who was standing next to a woman of early 30s, wearing a red latex outfit that showed an ample amount of her cleavage, which Carol could only guess was DD.
https://www.tumblr.com/blog/view/shadowhunter4015311

El Torero

(GregoryHably, 10. 6. 2021 15:42)

The air conditioner on my old Honda Prelude had died along with the radio, and now I was soaking in the last breaths of the cold air. Just before the temperature in that hot box became unbearable, a pale girl on a bicycle appeared, my salvation.
Jesus Tabitha, you said youd be home 2 hours ago. Im gonna need a jump now, I complained as I slammed my car door. Well, the skinny red head started, locking her pink mountain bike to the rack, that is what youre here for isnt it? I gave only an amiable smile as the double entendre wouldnt dawn on me for another moment. Well where the heck have you been?
https://www.tumblr.com/blog/view/tqmedius8963302

Different Dads, Different Daughters

(Donaldvuh, 10. 6. 2021 9:23)

The next morning Ryan woke to the definite sensation of something warm, wet, and wrapped around his hard and throbbingcock. Peeking under the covers his curiosity was rewarded with the deliriously sexy sight of Patty sucking him while she was in a state of pleasure and happiness. Mind you, if hed taken the time to look, he could have figured it out by the up and down motion of the covers, or by the air movement that her bobbing created. But just that lustful sight was worth the effort of his exploration.
https://www.tumblr.com/blog/view/peripteral5773988

Friendly Foursome

(AndrewPhymn, 10. 6. 2021 4:05)

Marcia and Ted were into their favorite bar on a Friday night, drinking and dancing to a local rock band.Two of their friends, Larry and Joan, walked in and joined them.The two couples drank well into the night and when the bar closed down, Marcia and Ted suggested that they continue the party at their house.
Ted turned on more rock music at the house and asked if Larry and Joan would like to smoke some weed to keep the party going.The four of them sat around and got high and eventually, the topic of conversation turned to sex.
https://www.tumblr.com/blog/view/richterscales9135307

My Sexual Awakening

(LarryUncof, 9. 6. 2021 23:16)

I am Mike, 16, I do the normal things a teenage guy does, video games, hanging out with friends, sports, no girl friend fanaticize about sex.And noI have not really been on a date yet. I guess you could classify me as a jock, just not the baseball, football or basketball type. I did like cross country and really liked the long distance runs we had to do.Most of the other guys on the team hated running anything over 6 or 8 miles. Me, I felt I was just getting started at 6. It didnt matter if it was spring or winter season. It was just great to be outside. So I was definitely in shape but not muscular.
https://www.tumblr.com/blog/view/nemeanlion5123902

embele

(DavidRob, 9. 6. 2021 22:34)

https://telegra.ph/Jungs-Und-Mädchen-Havibg-Sex-11-02
https://telegra.ph/Sexy-Nackt-Foto-Xxx-Babes-11-02
https://telegra.ph/Porn-Blonde-Girl-Fucks-Gear-04-04
https://telegra.ph/Big-Boobs-And-Big-Booty-Girls-04-02
https://telegra.ph/
https://telegra.ph/Hymen-ReiГџen-Von-Cock-Tube-11-02
https://telegra.ph/Videos-Sex-Pakistan-Old-Women-With-Boy-04-04
https://telegra.ph/Horny-Milf-Video-Galleries-Xxx-Pics-03-26
https://telegra.ph/Amy-Porn-03-30
https://telegra.ph/Schmerzen-Schlampe-Misha---Porno-Bilder-11-03
https://telegra.ph/Wreck-Beach-Girls-Nackt-11-02
https://telegra.ph/Sex-In-Der-Turnhalle-10-31
https://telegra.ph/Executive-Dating-Service-In-Melbourne-03-27
https://telegra.ph/Die-Beiden-Fotzen-Blasen-Dem-Kerl-Den-PrГјgel-03-24
https://telegra.ph/Good-Girl-Gets-Fucked-By-The-Creep-03-29
https://telegra.ph/Evilyn-Fierce-10-31
https://telegra.ph/Trimmed-Pussy-Porn-Tube-03-29
https://telegra.ph/
https://telegra.ph/Cum-Auf-Einem-Trini-Mädchen-11-01
https://telegra.ph/Bengali-Ladies-Nacked-Hip-03-25
https://telegra.ph/Constance-Marie-Williamson-Pussy-04-03
https://telegra.ph/Brazilian-Babes-Amature-Nude-04-01
https://telegra.ph/So-What-That-My-Girlfriend-Has-Small-Tits-Look-04-01
https://telegra.ph/Nude-College-Girl-Playmates-04-03
https://telegra.ph/Geile-Votzen-Beim-Ficken-10-31
https://telegra.ph/Teen-Model-Glamour-Sexi-Bikini-11-13
https://telegra.ph/Its-So-Raven-Nude-03-22
https://telegra.ph/Dating-Someone-40-Years-Older-03-24
https://telegra.ph/Erschwingliche-Dating-Orte-In-Manila-11-03
https://telegra.ph/Differnt-Sex-Position-Nacked-Picture-03-24
https://telegra.ph/
https://telegra.ph/
https://telegra.ph/Teeny-Cum-Eating-Porn-04-04
https://telegra.ph/Sexiest-Women-Internet-Hooters-11-12
https://telegra.ph/Rothaarige-Mädchen-Masterbaiting-Nackt-Gifs-03-27
https://telegra.ph/Son-Blackmails-Mom-For-Sex-03-25
https://telegra.ph/Speed-Dating-Quest-Ce-Que-Cest-03-24
https://telegra.ph/Girl-Caught-Naked-In-Shower-03-24
https://telegra.ph/Chanel-White-Porn-03-30
https://telegra.ph/Free-Hd-Porn-Girls-Jumping-On-Trampolines-03-24
https://telegra.ph/Nude-Hairy-Arab-Woman-03-25
https://telegra.ph/Brunette-Cutie-Tara-Holiday-Ficken-Gut-03-28
https://telegra.ph/Homemade-Anal-Porn-Tube-03-30
https://telegra.ph/Titten-Und-Porno-Schwarze-Tantchen-03-27
https://telegra.ph/Hot-Naked-Teen-Masterbating-With-Sausage-03-31
https://telegra.ph/Kylie-Deville-Porn-03-29
https://telegra.ph/Brasilianische-Sexy-HeiГџe-Frau-Sexy-Naked-Big-11-04
https://telegra.ph/Somali-Fucking-Girls-With-Big-Booty-11-12
https://telegra.ph/Teen-Porn-Red-Tube-03-28
https://telegra.ph/Großer-Kerl-Kurze-Mädchen-Xxx-11-02

THE WHORE

(Jeffreycag, 9. 6. 2021 8:05)

Now Open For Business
When I went to work on Brendas garden one morning there was a strange car in the driveway. This was a car I had seen somewhere before. I put it out of my mind and went about my chores weeding a flowerbed.As usual I was wearing my special ‘gardeners uniform, a pair of cut off jeans, no shirt just the shorts. I wore no underwear either because that was the way my ‘client wanted me.
https://www.tumblr.com/blog/view/guardiang1428563

Summer Time

(Angelsot, 9. 6. 2021 2:11)

Well as I was checking out the bank lines and waiting for Mark to return I reflected on just what had happened.I would have never imagined the feelings I had at that moment.I didnt know if I was gay or what but I couldnt deny that what me and Mark had done was probably the greatest thing I have ever done in my short life.As I sat there nursing my beer I relived the feeling of Marks cock in my mouth, hard yet velvety at the same time.And then the way Mark took me in the ass for the first time of my life.What ever happened next I knew that this would always be a time that I would remember for the rest of my life.
https://www.tumblr.com/blog/view/sloven5905115


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

následující »