Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejlevnější dotyková Nokia

16. 1. 2011

Nokia 5230

   Vezměte Nokii Tube, odstraňte pokročilejší funkce, přidejte barvy, nastavte výhodnější cenu... Nokia 5230 je nejlevnější mobil s navigací zdarma.

nokia-5230-1.jpg

 

Obliba dotykových telefonů už se rozšířila natolik, že je výrobci začínají nabízet i uživatelům, kteří nejsou ochotni investovat zbytečně vysoké částky peněz. Zatím se na tuto oblast zaměřovalo hlavně LG a Samsung, ovšem už i Nokia si všimla, že na dotykové módě by se dalo vydělat.

 

Klíčové vlastnosti:

  • smartphone s operačním systémem Symbian S60 páté edice
  • rezistivní dotykový displej s rozlišením 360 × 640 bodů
  • navigace zdarma
  • výměnný zadní kryt

Hlavní nedostatky:

  • chybí Wi-Fi
  • 2Mpx fotoaparátu chybí autofocus, nepodává dobré výsledky
  • místy nelogické ovládání v prostředí Symbianu S60 páté edice

 

Parametry produktu Nokia 5230:

Základní parametry
  • Rozměry: 111 x 51.7 x 15.5 mm
  • Hmotnost telefonu: 115 g
  • Display: 16 mil.barev
  • Rozlišení displeje: 360x640 bodů
  • SIM lock: ne
 Doplňující parametry
  • Pohotovostní doba až: 406 hod.
  • Doba hovoru až: 506 min.
  • Doba nabíjení: hod.
  • Typ akumulátoru: Li-Ion
  • Zvýšená odolnost: ne
  • SAR (na 10 g hmoty):  W/kg
  • Vestavěná anténa: ano
  • Konektor pro externí anténu: ne
  • Připojení přes kabel: ano
  • Uživatelská paměť: 70 MB internal memory
  • Paměťová karta: microSD (TransFlash)
  • Standardní operační systém: Symbian OS v9.4, Series 60 rel. 5
  • Podpora českých znaků: ano
  • Uživatelská nabídka: ano
  • Hlasové ovládání: ano
  Digitální fotoaparát
  • Typ fotoaparátu: integrovaný
  • Max. rozlišení fotoaparátu: 2 MPx, 1600x1200
  • Optický hledáček: ne
  • Zoom: ano
  • Vestavěný blesk: ne
  • Videokonference: ne

 

S vymýšlením Nokie 5230 si výrobce mnoho práce nedal. Jednoduše okopíroval vzhled staršího modelu 5800 XpressMusic (Tube), který byl vůbec prvním dotykovým mobilem od Nokie se Symbianem. Tento mobil najdete stále v prodeji, ale stále stojí podstatně více než novinka.

Tube podruhé

Vzhledově dokáže telefony odlišit jen málokdo. Na novějším telefonu chybí nápis XpressMusic, nenajdete tu žádnou kameru pro videohovory a 5230 má barevný kryt. Variant je k dispozici hned několik, v balení ale najdete pouze jeden jediný. Nokia Tube nabízela také stylus, 5230 už se bez něj obejde, v balení však najdete „kytarové trsátko“, kterým můžete do displeje ťukat. Z toho vyplývá, že dotykový displej je vyroben rezistivní technologií.

Shodně s 5800 zůstalo zachováno umístění paměťové a SIM karty, které se vkládají do boku telefonu. Vkládání SIMky je pohodlné, její vyjímání už poněkud krokolomnější, je potřeba vyjmout baterii. Ta má kapacitu 1 320 mAh. I když má telefon microUSB konektor, dobíjení přes něj nefunguje. Nokia 5230 ještě používá starší typ nabíječek s úzkým 2mm konektorem. Na horní straně, kde najdete otvor pro nabíječku se nachází i 3,5mm jack na sluchátka.

Telefon se ovládá hlavně přes displej, který kupodivu dosahuje stejných parametrů jako předchůdce. Tedy velikost úhlopříčky 3,2" a rozlišení 360 × 640 bodů. Nokia se rozhodla pro odporovou technologii, na ovládání se dá poznat, že od doby Tube urazila kus cesty, 5230 se mi ovládala podstatně lépe. Dotykový displej doplňuje trojice tlačítek pod displejem. Slouží klasicky pro přístup do hlavní nabídky a k příjmu či ukončení hovoru. Tuto trojici ještě doplňuje posuvné tlačítko na pravém boku, které slouží jako zámek. Hlavní klávesa dokáže svým blikáním upozorňovat na zmeškané události a hovory. Telefonu dokonce nastavíte, jak dlouho toto upozorňování má fungovat.

Dotykový Symbian s mouchami

U Nokie zatím stále zůstává zachováno pravidlo, že každý mobil s dotykovým displejem má automaticky operační systém Symbian. Jedná se o verzi Symbian 9.4 S60 5th Edition. Celý systém pohání procesor ARM s taktem 434 MHz. Nokia 5230 nabízí uživatelský prostor pro soubory pouhých 70 MB, investice do paměťové karty microSDHC tedy bude nejspíše nezbytností.

Pohotovostní displej telefonu dokáže zobrazovat údaje z kalendáře, aktuálně přehrávanou hudbu a rádio. Pokud tyto údaje nepotřebujete, můžete si zapnout panel s oblíbenými kontakty. V žádném případě nechybí klávesové zkratky, ty se ale na displej vejdou pouze čtyři a není možné přidat si další jako například na N97 Mini.

Na pohyb v nabídkách telefonů se Symbianem si musíte chvíli zvykat. Platí pravidlo, že na položky hlavní nabídky stačí ťuknout pouze jednou, v podnabídkách musíte na řádek (s výjimkou toho úplně horního) klepat vždy dvakrát. Tato nesourodost v ovládání byla dotekovému Symbianu už nesčetněkrát vyčítána, do příchodu verze Symbian^3 ale změnu očekávat nemůžeme.

Základní nabídka funkcí je podobná jako na jiných Symbianech. Každý kontakt může mít 34 základních položek, popisky se přitom dají dále upravovat. Celkové množství kontaktů není nijak omezené. Po uložení kontaktu k němu jde přiřadit speciální vyzvánění. Veškerá nastavení zvuků se jinak provádí přes profily, kterých je v telefonu celkově šest. 

K vytočení kontaktů se kromě adresáře dostanete také z hlavní obrazovky. Tam buď máte nastavené zkratky, nebo se rychle dostanete k číselníku. Při hovoru se nad displejem skrytý senzor přiblížení stará o to, abyste snad tváří omylem nezmáčkli některé ze softwarových tlačítek. Informace o všech hovorech najdete v Protokolu, který kromě klasické dělení (přijaté, volané, zmeškané) nabízí i informace o délce všech typů hovorů.

Kalendář už bych vzhledem k dotykovému ovládání uvítal větší. Do jednotlivých kolonek se při měsíčním náhledu trefuje trochu obtížněji. Zůstává ale zase dost místa, aby se ve spodní části displeje události vypisovali. K událostem můžete přidávat také popisky z poznámek. K buzení se nejsnadněji dostanete přes pohotovostní displej a ťuknutí na hodiny. Budíků se dá nastavit spousta a všechny umí opakování i buzení při vypnutém telefonu. Mnoho dalších organizačních funkcí telefon kupodivu nemá. Kalkulačka a převodník jsou obvyklou výbavou, poznámky už jsem zmiňoval.

U zpráv vás asi nejvíce bude zajímat samotný způsob psaní. Nečekejte ale nic neobvyklého, na displeji se objeví obdoba klasické mobilní klávesnice a ťukáte do softwarových tlačítek. Při psaní pomáhá slovník T9, pokud k textu připojíte nějakou přílohu, změní se zpráva na multimediální. Kromě obvyklých příloh umí Nokia přidávat ke zprávě i šablonu, vizitku či soubor.

Telefon si pochopitelně poradí i s e-mailovou komunikací. Dnes už stačí pouze zadat e-mailový účet a heslo, o zbytek se telefon postará sám. Na vás pak zbývá nastavit, jak velké e-maily se mohou načítat a na pohotovostním displeji se dá zapnout kontrola došlých zpráv.

Nejlevnější navigace

Nokia 5230 je nejlevnějším dotykovým telefonem tohoto výrobce, dá se tedy čekat, že se na některých funkcích šetřilo. Při používání jsem asi nejvíce postrádal Wi-Fi, rychlá data ale jinak telefon umí. Pod položkou internet se v nabídce skrývá nejen prohlížeč, ale také rychlejší přístup na sítě YouTube, Facebook či MySpace.

Telefon nepostrádá GPS a díky nedávnému kroku výrobce, který uvolnil zdarma používání hlasové navigace Ovi Maps, se Nokia 5230 stala nejlevnějším mobilem s plnohodnotnou navigací a jedním z nejlevnějších navigačních přístrojů na trhu vůbec. V telefonu najdeme opět klasický hudební přehrávač s knihovnou a FM rádio. Pro přehrávání videa slouží nativní Real Player, na podporu formátů DivX a Xvid byste čekali marně.

Hodně se bohužel šetřilo u fotoaparátu. Zatímco ani fotografie z třímegapixelu Nokie 5800 nebyly žádný zázrak, rozlišení 2 Mpx bez autofocusu je na dnešní dobu hodně špatné. Kvalitní fotky opravdu neočekávejte, i když máte k dispozici spoustu dalších nastavení.

 

Z funkcí, kterou jsou sice v Symbianu 5th obvyklé, ale možná vás překvapí u levného telefonu, se určitě hodí zmínit kontrolu aktuálního firmwaru a ani tentokrát se nezapomnělo na přístup do Ovi Store, kde si pod svým účtem můžete pořizovat do mobilu nové aplikace.

Hlavní výhodou telefonu je rozhodně relativně nízká cena a otevřený operační systém, na který už dnes seženete spoustu aplikací. O necelých tisíc korun dražší Nokia 5530 XpressMusic nabízí Wi-Fi a lepší fotoaparát. Konkurenční Samsung Star se zase lépe ovládá a je levnější, nenabídne ale tak dobré funkce a hlavně navigaci v ceně.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

fuck corn bed chair humping.

(IabuFaula, 7. 11. 2022 11:10)

https://wankmovie.com/daily/razor-candi-free-videos.html Megan and her friend Anikka would like to have an anal threesome

bingo!

(Marthaprece, 3. 11. 2022 5:43)

https://www.themesindep.com/support/forums/users/irishboy/
https://www.kniterate.com/community/users/irishman/
https://wakatime.com/@irishboy
https://forums.fuwanovel.net/profile/32768-irishman/?tab=field_core_pfield_19
https://jobhop.co.uk/blog/175593/mobile-no-deposit-casinos-with-money-withdrawal

купить металлопрофиль в екатеринбурге

(Robertbeise, 2. 11. 2022 19:22)

доска обрезная купить киров https://sistemet.ru профлист на кровлю цена

rating runeta 2021

(RobertDax, 2. 11. 2022 13:48)

Welcome! Rating runeta 2021
https://rating-runeta2021.ru

52dsffg6$%^dsgewtettt

(HudsonTreab, 2. 11. 2022 9:05)

Вы изложили свою точку красиво хорошо!

Предлагаю тоже посмотреть пользительные веб-сайты
https://tinyurl.com/2wnnpk7m Безопасное лечение спины без дорогих операций АКЦИЯ! -53% СКИДКА
https://tinyurl.com/2pmdaqvf магнитный корректор осанки устраняет боли в спине и пояснице АКЦИЯ! -53% СКИДКА
https://tinyurl.com/2wnnpk7m магнитный корректор осанки выравнивает линию позвоночника АКЦИЯ! -53% СКИДКА
https://tinyurl.com/2wnnpk7m Безопасное лечение спины без дорогих операций АКЦИЯ! -53% СКИДКА
https://tinyurl.com/2dwm7zb7 магнитный корректор осанки выравнивает линию позвоночника АКЦИЯ! -53% СКИДКА


@good=
52dsffg6$%^dsgewtettt

Парковые Светодиодные Светильники

(Richardbligh, 1. 11. 2022 17:54)

Принцип действия такого вида осветительных элементов заключается в преобразовании электрической энергии в световой эквивалент https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetodiodnyj-svetilnik-varton-zhkh-seriya-ip65-2249052-mm-antivandalnyj-12-vt-5000k-nizkovoltnyj-dc-24-36v-ac24v-120
Такие лампы можно подключать к источнику питания 12 или 220 В https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetilnik-konsolnyj-svetodiodnyj-galad-omega-led-100-shb1u50-13000740ral7040d0gen1
Второй вариант предполагает необходимость установки встроенного драйвера, так как диодное исполнение должно питаться от источника постоянного тока https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetodiodnyj-svetilnik-ledel-l-industry-230

Светодиоды являются твердотельными излучателями и не содержат внутри инертных газов или паров ртути, как газоразрядные лампы, которые в случае повреждения выделяют вредные вещества в атмосферу https://led-svetilniki.ru/shop/products/ulichnyj-svetilnik-optima-sbu-25vt

Следовательно, для оснащения комнат потребуется определённое количество осветительных приборов, с источниками определённой мощности https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetilnik-svetodiodnyj-varton-dl-pro-kruglyj-vstraivaemyj-22696-52w-4000k-ip65--montazhnogo-otverstiya-200-215mm
Соотношение экономичных светодиодных ламп с мощностью традиционных источников света даны в таблице:
в качестве источников света в цехах и офисах https://led-svetilniki.ru/shop/products/ofisnyj-svetilnik-tl-eko-35-pr-pr-s5e-
Помимо описанных преимуществ, имеет значение равномерность светового потока и отсутствие мерцающего эффекта https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetodiodnyj-svetilnik-varton-595h595h50mm-premium-s-diodami-01-vt-vstraivaemyjnakladnoj-36-vt-4000k
Глаза сотрудников меньше устают, человек долго сохраняет работоспособность
Модели светодиодных приборов, производящиеся для замены люминесцентных светильников, имеющие с ними одинаковую форму и размеры, создающие такие же световой поток и освещённость, имеют энергопотребление в 2~3 раза меньше https://led-svetilniki.ru/shop/catalog/podvesnye-ofisnye-svetilniki
А с повышением светоотдачи и совершенствованием технологий осветительных диодов, использующихся в таких светильниках, эта их характеристика только улучшается https://led-svetilniki.ru/shop/brands/galad-granada

Светодиодные лампы имеют световой поток до 150 люм/вт и являются одними из самых эффективных источников света https://led-svetilniki.ru/shop/catalog/nakladnye-svetilniki
Срок службы светодиодных ламп и светильников от 1000 до 100 000 часов и зависит от множества факторов, главными из которых являются качество компонентов лампы (например и сами ) и эффективность радиатора https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetodiodnyj-svetilnik-varton-meditsinskij-119559555mm-s-opalovym-rasseivatelem-72-vt-6500k-ip54-vstraivaemyj
Поэтому главный совет при выборе светодиодной лампы – ориентируйтесь на бренд (европейский) и массивность радиатора https://led-svetilniki.ru/shop/products/svetilnik-vstraivaemyj-galad-dvo01-40-003-uhl4-1410n5000150-ekonom

sourceguardian decoder

(DecodeZoOva, 31. 10. 2022 15:29)

Decoding:
IonCube Decoder / Source Guardian / Zend / TrueBug

DECODING:
PHP 5.6 / 7.0 / 7.1 / 7.2 / 7.3 / 7.4 ALL PHP verions we can DECODE

IonCube Decoder /Decompile prices :
1-5 files = 18$ / file
6-10 files = 15$ / file
11-20 files = 12$ / file
21-50 files = 10$ / file
51-100 files = 9$ / file
101 and more = 8$ / file

Source Guardian / Decompile prices :
1-5 files = 18$ / file
6-10 files = 15$ / file
11-20 files = 12$ / file
21-50 files = 10$ / file
51-100 files = 9$ / file
101 and more = 8$ / file

Contacts:
telegram: https://t.me/MR_Fredo
Jabber : mr_fredo@thesecure.biz
Mail : saportcasino@protonmail.com

I accept payment only: BTC, Perfect Money
Forum verified: https://zerocode.su/index.php?threads/ioncube-decoding-and-deobfuscation-php.9/

Dated yearly printable calendar

(NilSwern, 30. 10. 2022 8:15)

A schedule can be a advantageous shape for keeping track of the time. Chestnut can use calendars to keep course of outstanding dates and events in in unison’s life.

When printed, calendars are easy to disseminate around. They can be used as a helpful look back of upcoming events, such as birthdays, graduations, weddings, or holidays. This can ease a личность system ahead and circumvent making last-minute plans.

Minimalistic https://t.me/s/printable_calendar - yearly printable calendar is a nice and easy to exercise weapon in set-up to keep footprints of your events. It is a brilliant adding up to your organization. The printable calendar has the resiliency to donate all the events that are grave to you in one place. Oblige your close almanac online with the advise of the printable calendar.

Yes, really. So happens. Let's discuss this question. Here or in PM.

(DwainMes, 30. 10. 2022 0:46)

You are not right. I am assured. Let's discuss it. Write to me in PM, we will talk.
https://hulla24.com
https://amateur-erotica.com

https://www.youtube.com/channel/UC5zUUkSbpTLXyfaujCPQiDA/videos - Как Худеть Без Подсчета Калорий

(AlfredOmish, 29. 10. 2022 15:37)

Недостатки Правила диеты Магги Главное правило , без которого ничего не получится — строгое безвариантное соблюдение диеты с первого перед последнего дня.
https://www.youtube.com/watch?v=q4tR6EYhr1Q
обед – индейка, приготовленная на пару, шпинат, огурцы;
Вследствие невосполнения в организме необходимых нутриентов в достаточном количестве, в такт проведения диеты возможны как и конъюнктура близкое к депрессии, в свой черед непроходящая усталость, и общий упадок сил.
https://www.youtube.com/watch?v=5L1SNMivAAc
Как-нибудь найдется ранее полезного: йогурты, кефир, фрукты, выпечка собственного производства. Также важно меньше употреблять (получше ныне и присно отказаться) через табака в свой черед алкоголя. Нужно не объедаться и не сделал слишком маленькими порциями. По утверждению врачей оптимальная трапеза должна помещаться в двух ладонях.
ликвидируются устойчивые жировые отложения как и происходит естественный
https://www.youtube.com/watch?v=ogKhT_yfbgI
Варить овощи необходимо в обычной воде без соли, специй, усилителей вкуса. При этом, в процессе приготовления допускается использовать чеснок, лук, перец.
По типу питания, диету «Любимая» можно скорее соотнести с монодиетами, отзывы о которых посередь специалистов по питанию вдобавок медиков страшно противоречивы.
https://www.youtube.com/watch?v=9VezCFF9GtA
процедура направлена на моделирование талии вдобавок области живота, укрепление передней брюшной стенки.
обед – диетическая рыбная котлета из нежирных сортов, без добавления пряностей или отварное филе судака/трески;
https://www.youtube.com/watch?v=en1qUt65c1k
Взбивать миксером стоит только на небольших оборотах. Когда белки помутнеют, можно понемногу добавлять сахар или пудру (по половинке чайной ложки) в свой черед увеличивать обороты миксера. Когда масса будет полностью плотной можно приступать к высушиванию.
Можно ли в процессе похудения жевать жевательную резинку?
https://www.youtube.com/watch?v=AIbBBqBUE3Y
Исключить из меню наваристые мясные бульоны, масла, сахар, майонез, кетчуп, соусы, кондитерские изделия.
обед – рекуперация в течение дня, в неограниченном количестве, одного фрукта из следующих допустимых: абрикос, арбуз, облик, апельсин, яблоко, груши, ананасы;
в какой степени вдобавок любая диета, любимая провоцирует наступление стрессового состояния организма на фоне ограничений рациона питания. Твердо решившим похудеть с с подачи этой диеты, стоит помнить о снижении способности сопротивления организма в непривычной ситуации также, в какой степени следствие — возможности  упадка сил, общей слабости также обострения хронических заболеваний.

Nice small printable calendar

(NilSwern, 28. 10. 2022 22:53)

A calendar can be a valuable tool payment keeping capture of the time. Single can utility calendars to pay attention to watch of important dates and events in one’s life.

When printed, calendars are restful to disseminate around. They can be euphemistic pre-owned as a helpful look back of upcoming events, such as birthdays, graduations, weddings, or holidays. This can help a личность arrangement onwards and circumvent making last-minute plans.

Simple https://t.me/s/printable_calendar - blank printable calendar is a nice and peaceful to smoke tool in order to hold footprints of your events. It is a brilliant adding up to your organization. The printable appointment book has the flexibility to set all the events that are important to you in a person place. Provoke your close calendar online with the help of the printable calendar.

Test, just a test

(XRumerTest, 28. 10. 2022 11:14)

Hello. And Bye.

counter my milieu porn videos most adroitly

(Shwikxiusate, 27. 10. 2022 21:54)

https://svetaporn.xyz

Enchanting dancing girl will do all that you want online! Let it be our secret!

(Warnaguart, 27. 10. 2022 1:00)

Hello! I am inviting you to my absolutely free online video chat with a lovely and appealing ladylove. Find me here https://cutt.us/flirtatiousgirl and make sure it’s true!
Will do everything for you! I will be online within another 5 minutes! Let it be our secret!

Mobilní proxy

(ArthurMeply, 25. 10. 2022 23:15)

рейтинг клининговых компаний москвы

(TimothyPewly, 23. 10. 2022 6:02)

Source:

- https://colibricleaning.ru/

become patient

(LamontBlurb, 22. 10. 2022 23:15)

https://www.tombegeleidingencoaching.nl/community/profile/prokach_ana23654938/ Winstrol and anavar cycle

온라인카지노사이트

(ThomasDup, 22. 10. 2022 6:36)



온라인카지노사이트

Printable calendar

(Torigog, 21. 10. 2022 16:37)


Thanks to my father who stated to me regarding this blog, this blog is truly remarkable.
If you should you have any suggestions or tips for my new blog https://indigorosee.com/2021/01/24/how-to-prepare-for-a-successful-semester/ - free printable calendars please share!

hairy man

(LamontBlurb, 21. 10. 2022 10:05)

https://reklamall.ru/2022/09/05/lgd-4033-kaufen/ Lgd 4033 kaufen


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100

následující »